top of page

Afrika

Afrika: Tekst

Graag inspireer ik u als persoonlijk reisadviseur met de meest bijzondere reisinspiratie om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is elke Afrika reis uniek en geheel op maat samen te stellen. 

Website banner - Carmen's Personal Touch Travel (21).png

Botswana - Okavango Delta

De Okavango is een unieke binnenlandse delta, een waterwereld zoals er geen tweede bestaat. De onwaarschijnlijke rijke flora en fauna bieden unieke mogelijkheden voor een prachtige safari. Je kunt namelijk per mokoro (boomstamkano), die langzaam tussen het riet door glijdt, de prachtige omgeving verkennen. Een ontmoeting met een olifant, giraf of antilope is nog nooit zo bijzonder geweest. Verblijf in unieke accommodaties om een bezoek aan deze indrukwekkende binnenlandse delta compleet te maken.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Rovos Rail - Unieke treinreizen

Zuid-Afrika - Rovos Rail

Een wel heel bijzondere ervaring is de treinreis met Rovos Rail. De 'Pride of Africa' van Rovos Rail is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is je rijdende hotel op je reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord kun je genieten van vijfsterren-accommodatie èn topservice! Uiteraard kunnen de wagons ook afgehuurd worden. Voor de golfliefhebbers is er een speciale golfreis langs de meest luxueuze golfbanen van Afrika.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Mauritius - Honeymoon

La Réunion & Mauritius - Honeymoon

Combineer het beste van twee werelden tijdens een bezoek aan Mauritius en Réunion. Op het vulkanische eiland Réunion ontdek je de indrukwekkende natuur dat het eiland te bieden heeft. Verken de ongerepte wildernis van Cirque de Mafate, verblijf in het pittoreske dorpjes en begeef je in Creoolse sferen in Saint Denis. Sluit je reis ontspannen af op het tropische eiland Mauritius waar je kunt genieten van witte zandstranden.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Zambia / Zimbabwe - Victoria Falls

Zambia / Zimbabwe - Victoria Falls

De indrukwekkende Victoria Falls vormen de natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. Ontdek de watervallen vanuit een helikopter voor een spectaculair uitzicht. Daarnaast is het mogelijk om te raften, bungeejumpen of te abseilen om de waterwand van nog dichterbij te kunnen bekijken. De Victoria Falls zijn prima te combineren tijdens een rondreis door Zuid-Afrika of Botswana. Sluit je reis fantastisch af met een bezoek aan dit indrukwekkende natuurverschijnsel.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Egypte - Nijlcruise - Luxor - Aswan

Egypte - Nijlcruise

Ontdek het oude Egypte door middel van een magische cruise over de Nijl. Een van de leukste manieren om Egypte te leren kennen Maak kennis met het land en duik terug in de tijd. Met een luxe cruiseschip als uitvalsbasis kun je de steden Luxor en Aswan aandoen en kun je op archeologische ontdekkingstocht gaan langs de mooiste vondsten uit het oude Egypte. Deze cruise is erg goed te combineren met een weekend Caïro of een strandverlenging aan de Rode Zee.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Rwanda - Berggorilla's

Rwanda - Berggorilla's

Op slechts twee uur rijden van de bruisende hoofdstad Kigali ligt het Volcanoes Nationaal Park, officieel Parc National des Volcans genoemd. Het schitterende gebied wordt gedomineerd door acht Virunga vulkanen (waarvan er twee op dit moment nog actief zijn). Op de zijden van de bergketen vind je de berggorilla's en de golden monkeys, zij zijn actief in in het tropische regenwoud dat je hier vind. Naast deze indrukwekkende dieren vind je in dit 160 vierkante kilometer grote park ook enorm veel bijzondere vogelsoorten. Kortom: een zeer bijzondere ervaring dat bij een bezoek aan Rwanda zeker niet mag ontbreken.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Kaapverdië - Eilandhoppen

Kaapverdië - Eilandhoppen

Kaapverdië is de ideale plek voor een geweldig eilandhop avontuur. Kaapverdië is namelijk zo divers, dat je op elk eiland verrast wordt door haar eigen charme. Ontdek bijvoorbeeld de groen begroeide valleien op Santo Antão. Maak kennis met de verschillende koloniale stadjes, geniet van de Kaapverdiaanse kookkunsten, live-muziek en de gastvrije bevolking op São Vincente en Santiago. Ontdek het ruige eiland Fogo en sluit je avontuur af met een strandverblijf op Sal of Boa Vista voor hagelwitte stranden. Per veerboot of binnenlandse vlucht verplaats je je gemakkelijk van eiland naar eiland.

Carmen's Personal Touch Travel - Afrika - Tanzania - Migratie - Bijzondere reizen - Persoonlijk reisadvies

Tanzania - Migratie

De jaarlijkse migratie van de meer dan 2 miljoen hoefdieren door het Serengeti ecosysteem is ongetwijfeld een van de grootste natuurspektakels van Afrika. De migratiekudde bestaat voornamelijk uit wildebeesten (gnoes), zebra’s en gazellen welke het gehele jaar op zoek zijn naar vers grasland. Een echte aanrader in Tanzania is de ballon safari; de safari start tijdens de zonsopgang. Rond dit tijdstip zijn er ook nog verschillende roofdieren actief en uiteraard tijdens de migratie is dit een ongeëvenaarde ervaring.

Afrika: Mijn diensten
Afrika: Over
bottom of page