top of page

Caribisch gebied

Graag inspireer ik u als persoonlijk reisadviseur met de meest bijzondere reisinspiratie om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is elke reis naar het Caribisch gebied uniek en geheel op maat samen te stellen. 

Carmen's Personal Touch Travel - Carribean - Cuba - Vinales

Cuba - Viñales

Valle de Viñales is een bijzonder stukje natuur in Cuba. Het landschap met zijn metershoge kalkstenen rotsen, vruchtbare roodbruine grond en de eindeloze velden met tabaksplanten is uniek in dit deel van de wereld. Het is geen verrassing dat Valle de Viñales ook wel de mooiste streek van Cuba wordt genoemd. Dit is tevens de plek waar Cuba's bekendste exportproduct wordt geproduceerd: de sigaar. Breng een bezoek aan een tabaksplantage, of ga hiken, klimmen en paardrijden.

Carmen's Personal Touch Travel - Carribean - St. Maarten - Eilandhoppen

St. Maarten - Eilandhoppen

Dit Caribische eiland is mijn tweede thuis. Een fantastisch groen Caribisch eiland met vriendelijke bevolking, azuurblauwe zee en bijzondere evenementen. Zo vind hier elk jaar het Caribisch carnaval plaats en wordt hier elk jaar de Heineken Regatta georganiseerd. St. Maarten is een echte eilandhop bestemming, rondom St. Maarten vind je namelijk allemaal bijzondere (nog vrijwel onbekende) eilanden zoals St. Barths en Anguilla. Of combineer St. Maarten met Saba of St. Eustatius, het aantal te combineren eilanden is eindeloos.

Carmen's Personal Touch Travel - Carribean - Cruisen Caribisch gebied

Cruisen Caribisch gebied

Een van de beste manieren om de eilanden in het Caribisch gebied te ontdekken is per luxe cruiseschip. Sla je balkondeur open en wordt elke ochtend wakker op een ander Caribisch eiland. Elk eiland heeft zijn eigen indrukwekkende natuur en cultuur. Geniet van de azuurblauwe zee, prachtige zandstranden en ontmoet de gastvrije bevolking op de eilanden.

Carmen's Personal Touch Travel - Carribean - Bonaire - Brass Boer

Bonaire - Brass Boer

Bonaire is een van de verborgen parels op gastronomisch gebied. Dit komt mede door de aanwezigheid van Brass Boer. Dit is het restaurant van Jonnie en Thérèse de Boer (de Librije). Tijdens een verblijf aan Bonaire is een bezoek aan Brass Boer zeker een aanrader. Gelegen op een prachtige locatie aan de kust. Laat je culinair verrassen door de intrigerende combinaties en bijpassende wijnen. Dit is gegarandeerd een bijzondere ervaring.

Carmen's Personal Touch Travel - Carribean - St. Lucia - Pitons & Sulphur Springs

St. Lucia - Pitons & Sulphur Springs

Een van de meest exclusieve eilanden in de Caribbean is toch wel Saint Lucia. De Pitons, twee vulkaanpieken, maken Saint Lucia karakteristiek, zijn een geliefd foto-object en onderdeel van het werelderfgoed van UNESCO. St. Lucia huisvest ook ’s werelds enige echte drive-in vulkaan Sulphur Springs. Uniek in de wereld is dat je deze krater gewoon kunt inrijden met de auto! Wat je dan ziet is dat deze vulkaan nog springlevend is! Je ziet om je heen gloeiendhete stoom uit de aarde ontsnappen, wat een spektakel.

bottom of page